10 Ingrediente esențiale pe care trebuie să le avem când ne apucăm de cosmetice homemade


      Când dorim să ne apucăm de prepararea propriilor rețete cosmetice acasă cea mai mare problemă este alegerea și procurarea ingredientelor. În cele ce urmează am să redau propriul top al celor zece ingrediente din care putem prepara produsele de bază în ingrijirea personală. 

1. Untul de Shea 



Imagini pentru unt de shea
      Untul de Shea este în topul preferințelor mele deoarece este slab parfumat și extraordinar de hidratant, cu puternic efect anti-îmbătrânire, iar ceea ce este și mai important este că el se  potrivește tuturor tipurilor de ten.
      Untul de Shea reprezintă o bază perfectă pentru unturile de corp, loțiuni și creme.


2. Untul de Cocos 

ULEI DE COCOS ECOLOGIC 200 ML
      Untul de cocos  a creat  o adevărată isterie pentru că ne-a luat mult până să îl descoperim și să îi conoaștem și să-i conștientizăm numeroasele beneficii.
      Untul de cocos este foarte hidratant și are efecte deosebit de benefice asupra pielii și părului. 


3. Untul de Cacao

    Imagini pentru unt de cacao 
       Untul de cacao este un unt cu miros delicios de ciocolată obținut din păstăile arborelui de cacao. Este un unt extrem de hidratant și are efect de însănătoțire a pielii.

4. Uleiul de Migdale Dulci

       Imagini pentru ulei de migdale dulci 
      Uleiul de migdale dulci este un ulei ușor, care se absoarbe repede în pilele și nu lasă urme grase. Se poate utiliza atât în compoziția cremelor și a unturilor de corp precum și ca ulei de masaj, simplu sau în combinație cu uleiurile esențiale preferate.


5. Uleiul de Sâmburi de Struguri

Imagini pentru ulei de samburi de struguri


      Uleiul de sâmburi de struguri este un ulei cu adevarate proprietăți miraculoase, atât terapeutice cât și cosmetice, recunoscut pentru rolul său de puternic antioxidant, ajută la menținerea elasticității pielii și previne îmbătrânirea prematură.
       Uleiul de sâmburi de struguri ajută pielea să se regenereze foarte repede, având un efect tonic, revigorant și rol de protecție a pielii împotriva radicalilor liberi și a razelor solare.

6. Uleiul de Măsline

Imagine similară


       Uleiul de măsline este nutritiv, emolient și antioxidant, având multiple beneficii pentru piele și păr. Previne deshidratarea pielii, ameliorează semnele de îmbătrânire a pielii, are efect regenerant pentru păr și îi strălucirea naturală. 

7. Uleiul de Ricin

Imagine similară
Uleiul de ricin este un ulei extrem de utilizat în cosmetica naturistă deoarece proprietățile sale îl recomandă în tretarea rănilor și ulcerațiilor pielii, ajută la tratarea petelor de pigmentare datorate afecțiunilor ficatului, reduce cearcănele, regenerează și ajută la cresterea părului, genelor și  sprâncenelor, întărește unghiile și le stimulează creșterea.

8. Vitamina E

Imagini pentru vitamina e uleioasa


      Tocoferolul, sau vitamina E este esențială pentru sănătatea pielii. Are un efect puternic antioxidant, protector împotriva degenerării cauzate de radicalii liberi, antiinflamator, regenerator.
      Vitamina E se recomandă în special pentru îngrijirea pielii uscate, mature, deteriorate, pentru regenerare după expunerea la soare.

       Poate fi inclusă în orice preparat cosmetic ce conține și uleiuri având și lor de conservant al acestor produse. 

9. Uleiul esențial de Arbore de Ceai

Imagini pentru ulei de tea tree
      Uleiul de arbore de ceai este cunoscut a fi ca un bun antiseptic, dezinfectant, este unul dintre cele mai neiritante uleiuri cu efecte uimitoare asupra pielii.


10.  Uleiul esențial de Mentă

Imagini pentru ulei de mentă
      Uleiul esenţial de mentă, răcoritor şi revigorant, se utilizează cu succes în aromarea produselor cosmetice și în comppoziția pastelor de dinți.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Margean şi Peruzele

Rochie Ofiice/casual